top of page

Boomspiegel Utrecht

In 2018 werd na 25 jaar duidelijk dat de bomen in de R.A. Kartinistraat in slechte staat waren en er geen uitzicht op verbetering was. De bomen waren tijdens de bouw van Voordorp in de bouwgrond zonder voedingsstoffen geplant.

Hierop besloot de gemeente om de bomen te kappen, grondverbetering toe te passen en 13 nieuwe bomen te planten. De nieuwe bomen zijn Amberbomen. Hier kwamen dus ook nieuwe boomspiegels. De gemeente heeft in de boomspiegel plantjes geplant, namelijk Kattekruid en Zonnehoed. Dit gebeurde voor mijn deur en de gemeente heeft veel geïnvesteerd om de straat een mooi beeld te geven. Dit inspireerde mij om de boomspiegel bij droogte regelmatig water te geven. Dat resulteerde in een prachtige mooie gele boomspiegel van de Zonnehoed. De gemeente komt regelmatig langs voor onderhoud aan de bomen en boomspiegels. Maar door de droge periodes hebben veel plantjes het niet overleeft en staat er veel gras en ander onkruid in de boomspiegels.

De bomen doen het heel goed en geven een mooi beeld in de straat. Nu hoorde ik kort geleden dat er eind september een boomspiegelfeest georganiseerd wordt. Toen dacht ik, dan kan ik wel een website maken van de boomspiegels in mijn straat. De website heet www.boomspiegel030.nl.

Met de website wil ik graag laten zien dat water geven veel effect heeft op de plantjes in de boomspiegel en dat ik nu een geel bosje Zonnehoed voor het huis heb waar ik iedere dag van geniet. Daarnaast zitten er veel insecten in de bloeiende Zonnehoed. Op de site zie je ook dat het voor de lange termijn noodzakelijk is dat de bomen in goede grond komen.
35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page