top of page

COLUMN: Waar komt dat personeelstekort toch vandaan?

Deze week sprak ik met mijn vader van bijna 94 en hij vertelde dat hij bij winkels kwam waar een briefje op de deur zit met 'Op dinsdagen gesloten wegens personeelstekort’. Hij vroeg me: waar komt dat personeelstekort toch vandaan? Waar zijn die mensen gebleven??

Dan heeft hij aan mij een goeie. Ik ben nooit te beroerd voor een hoorcollege, dus ik begon: Nou, ten eerste, je weet toch van de babyboom, zo vlak na de oorlog? Er zijn toen heel veel kinderen geboren. En mensen die in 1946 tot 1955 geboren zijn, die zijn nu tussen de 67 en 76 jaar. Met pensioen dus. Er is een hele bulk mensen van de arbeidsmarkt gegaan, die niet automatisch vervangen werden door evenveel opvolgers. Maar dat is nog niet alles.

Door: Mieke van Stigt, 02-11-2022


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page