top of page

Over Jurriaan

image0.png

Ik ben Jurriaan Cals.

Trotse vader van twee kids. Al 42 jaar woonachtig in Utrecht.

 

In Utrecht heb ik op acht adressen gewoond. Als student gestart in Wittevrouwen en aansluitend op diverse plekken in Noord-Ooost/Oost gewoond. De laatste tien jaar in Oudwijk en de 10 jaar daarvoor in Tuindorp. Woon nu samen in een huis van 1893, waar vroeger de ouders in de bedstede sliepen. Dit huis heb ik helemaal verbouwd en geïsoleerd en de meegenomen zonnepanelen die ik 20 jaar geleden in Tuindorp zijn hier wederom geïnstalleerd.

 

Op de plekken waar ik woon voel ik me betrokken en ga ik me inzetten voor gemeenschappelijke belangen. Ik vind dat ik als burger een verantwoordelijkheid hebt voor de kwaliteit van mijn eigen leefomgeving, de gemeenschap, en dat ik daar wat voor moet doen. Niet alleen maar kan ontvangen. In Tuindorp bij Tuindorps Belang en als coach bij het damesvoetbal bij Hercules, hier in Oost bij de Wijncoöperatie Oost en als vrijwilliger in het Wilhelminapark.

 

In mijn werkleven ben ik vooral bezig, om vanuit de complexiteitsgedachte dat alles met alles te maken heeft, bezig om verbindingen tot stand te brengen. Ook bijvoorbeeld tussen

‘burgers’ en ‘de politiek’.

Wat ik ervaar is dat we steeds meer afstand krijgen tussen belevingswerelden en steeds minder naar elkaar luisteren. We roepen steeds harder wat we vinden, we debatteren, we halen wat aan wat op FaceBook als werkelijkheid naar voren komt zonder echt naar elkaar te luisteren. ‘Rechts’ sluit elk gesprek af met de mededeling dat ‘links’ alle ellende heeft veroorzaakt en ‘Links’ sluit elk gesprek af met de mededeling dat als je je echt verdiept in de materie je vanzelf links wordt, want de wetenschap heeft het bewezen.

 

Daar waar mensen naar elkaar luisteren en zich willen inzetten om in hun buurt of hun wijk aan een gemeenschap te bouwen zie je de glimlach en de trots van mensen weer terugkomen. Daar zie je een samen-leving ontstaan. Dat gaat niet vanzelf en met ups en downs, maar het kan alleen gebeuren als we het weer met elkaar gaan doen.

 

Daar geloof ik in en daarom blijf ik actief mijn bijdrage leveren om er samen iets mooiers, duurzamers, groener, leefbaarders van te maken waar we zelf weer regie hebben over de dingen die er echt toe doen. Zodat we onze wijk met trots kunnen nalaten aan de volgende generatie.

bottom of page