top of page

Save the date: Netwerkbijeenkomst Food-Print Utrecht Region, donderdag 30 maart 2023

Save the Date: 30 maart 2023 van 16.15-19.00 uur

Netwerkbijeenkomst met thema ‘Natuur Inclusief Boeren'

Locatie: De Moestuin Maarschalkerweerd, Utrecht

Graag nodigen we je uit voor de Netwerkbijeenkomst van Food-Print Utrecht Region. Zet donderdag 30 maart 2023 van 16.15 -19.00 uur alvast in je agenda.

Doe ook mee in dit FPUR-netwerk om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame voedselproductie en een gezonde voedselomgeving in de regio Utrecht. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.

Programma

Een grote barrière voor boeren om natuur inclusief te gaan boeren, is de onduidelijkheid over de rendabiliteit. Het omschakelen kost tijd en geld, terwijl deze investeringen zich pas op langere termijn terugverdienen. Hoe kunnen we voedselproductie in samenwerking met natuur laten plaatsvinden, en een duurzaam financieel, sociaal, cultureel en natuurlijk rendement genereren? We willen immers gezonde en voedzame producten produceren in combinatie met het terugbrengen en in stand houden van een gezonde bodem en biodiversiteit.

Drie sprekers belichten het onderwerp vanuit hun eigen perspectief met oog op beleid, de praktijk en de wetenschap.

16.30 Natuur Inclusief Boeren met 3 sprekers:

Wetenschap: Jerry van Dijk - Universiteit Utrecht

Praktijk: Wim van den Hengel - Boer

Beleid: Jos Geenen - Provincie Utrecht

17.30 Discussie en call to action

17.40 Netwerkborrel tot 19.00 uur

Kijk op onze website voor meer informatie over het programma.

Aanmelden

Je kunt je alvast aanmelden met het aanmeldformulier.

Voor wie?

Voor iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorg organisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom! Weet je iemand voor wie dit ook interessant kan zijn, stuur deze ‘save the date’ dan gerust door.

Informatie

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen, dan kan je contact opnemen met Hester Pruiksma (h.pruiksma@uu.nl 06-40931114).
2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page