top of page

Voorbeelden Initiatievenfonds

Limonadekraam

Cultuur

jIj buurthuis Het Wevehuis is er iedere week een schildercursus waar buurtbewoners kosteloos aan kunnen meedoen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Het initiatievenfonds heeft geholpen door geld te geven voor de verf en andere benodigdheden. Mensen kunnen hier samen schilderen en elkaar ontmoeten. Vooral voor ouderen is dit een fijne en gezellige activiteit.

Sociaal

Dankzij de steun van het Initiatievenfonds zijn er schaaktafels geplaatst in het Griftpark. Je vindt deze tafels bij de ingang van Griftsteede. Hierdoor hebben kinderen, jongeren en ouderen de kans om samen een leuke buitenactiviteit te beleven. Bovendien is er één schaaktafel speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Iedereen is van harte welkom om een potje schaak te spelen.

Groen

Een straat aantrekkelijker maken kan vaak heel goed door wat extra groen toe te voegen. Veel buurtbewoners kiezen er bijvoorbeeld voor om een geveltuin aan te leggen. Dankzij het initiatievenfonds is dit mogelijk om te realiseren. Bovendien bestaat er ook de optie om zelf een geveltuin aan te leggen met materialen van de gemeente. Hierdoor kunnen we samen de buurt een groenere en mooiere uitstraling geven.

Inifondsvorbeld groen
Inifondsvbcultuur
InifondsvbSociaal

Kinderen

Kinderen mogen ook meedoen met het Initiatievenfonds door hun ideeën in te sturen. Bijvoorbeeld, Olaf, een jongetje van 3 jaar oud, wilde graag een pad met letterspelletjes in zijn buurt. Zijn moeder heeft hem geholpen en snel daarna is zijn wens werkelijkheid geworden. Andere kinderen vroegen bijvoorbeeld om een leuk parcours of knikkertegels.

InifonsvbKinderen
bottom of page